Фартухи і фартухи для офіціантів
З першого погляду кухаря легко дізнатися по ковпака і фартуху. Незважаючи на простоту крою цього предмета уніформи, він завершує образ кухаря і асоціюється з робочою атмосферою на кухні. Сам жест зав'язування фартуха вже знаменує початок робочого дня. Але ігнорувати цей предмет уніформи не можна не тільки з цієї причини. Фартух кухарі не тільки захищає від жирових бризок, він виконує естетичну роль і гармонійно доповнює робочий комплект. Кухарі часто воліють виходити до гостей у фартусі. Його наявність свідчить про те, що на кухні кипить робота, один за іншим створюються кулінарні шедеври і своєчасно видаються замовлення. Хоча кухаря і не стоять близько до лінії роздачі харчування, але це не скасовує необхідності красивою і зручною уніформи.
Фартух вважається найстарішим предметом форми кухаря. Вперше фартухи використовували в Давньому Єгипті. Тоді він являв собою довгу вузьку смужку, прикріплену до пояса. Сьогодні різноманітність моделей один із способів виділитися серед конкурентів для виробників уніформи. Якщо матеріали повинні відповідати ГОСТу і санітарним нормам, то на колір та оздоблення ніякі обмеження не поширюються. Головне, щоб фартух не втрачав своїх захисних властивостей. Фартухи кухарів розрізняють за кроєм і по колірному поєднанню. Поряд з чоловічими і жіночими фартухами можна вибрати модель «унісекс», яка підходить всім, відрізняючись лише за розміром. Для жінок асортимент фартухів набагато ширше завдяки оздоблювальних елементів. Всілякі рюші, оздоблювальні строчки відрізняють їх від чоловічих фартухів. Останні завдяки нагрудній частині, яка іноді представлена у вигляді жилета, мають презентабельний вигляд.
Що стосується крою, на ринку представлено два види фартуха: Одні представляють собою пряму спідницю. Їх завдання закривати нижню частину тіла. Інші мають нагрудник, зав'язуються на шиї. Бажано, щоб в комплекті кухарі були присутні обидві моделі, щоб він міг вибирати у відповідності з робочим процесом, який виконує або з блюдом, що готує.
На що слід звернути увагу при виборі Формат закладу відображається не тільки в інтер'єрі і стравах, але і в робочій формі персоналу. Вибираючи фартухи для кухаря, зверніть увагу на наступні параметри: Наскільки гармонійно поєднується кухарський фартух з уніформою інших працівників ресторану; Поєднується його колір з фірмовими кольорами вашого закладу; Підходить крій для формату вашого закладу: короткі фартухи частіше купують для невеликих кафе і фаст-фудів, довгі — для ресторанів. Оцінити зручність моделі робочого процесу — розрізи посередині або збоку спрощують маніпуляції біля робочих поверхонь. Не випускайте з уваги одноразові фартухи. Вони частіше виконані з штучних матеріалів, але не доведеться хвилюватися про плямах. Одноразові фартухи коштують дешевше і не потребують особливого догляду. Матеріал повинен мати спеціальне захисне покриття. Воно перешкоджає всмоктуванню бруду, води і інших рідин. Це забезпечить безпеку самого кухаря від опіків окропом і збереже зовнішній вигляд одягу надовго. Та й сам кухар буде відчувати себе комфортно і під час готування на кухні, при виході в зал або працюючи на виїзних заходах.
Виробники спецодягу і уніформи МеDa пропонують одягнути вашого кухаря в фартухи різних колірних поєднань. Не варто недооцінювати цю деталь уніформи. Вона надає образу кухаря акуратності, елегантності, а іноді навіть солідності.